2009. március 28., szombat

Gond a honlappal

Még ismeretlen okok miatt a honlapunk nem látható. Minden látogató elnézését kérjük, a felderítés folyamatban van.

Körülbelül egynapos kiesés után honlapunk ismét látható. A szolgáltató igazításokat eszközölt a szerveren és ezért volt a 24 órás kiesés. Elnézést kérünk!

2009. március 24., kedd

Számítástechnikai alaptanfolyam

Előkészületek folynak egy számítástechnikai alaptanfolyam megszervezésére, kivitelezésére. A tervek szerint idősebb korúak részére tartanánk egy 20 tanóra terjedelmű képzést.

A témákról: A gép (hardwer) ismertetése, operációs rendszerek, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, böngészés, levélírás (email).
A fő hangsúly az Internet használatára, valamint e-levéllel kapcsolatos teendőkre tevődik.

Eszközökre pályáztunk. Eredményes pályázat esetén a tanfolyam ingyenes lesz.
Terv szerint egy folyamatos tanfolyamra készültünk, bár úgy néz ki, hogy ennek kivitelezése egyenlőre még csak terv marad. Ugyanis a folyamatosság csak folyamatos pénzelés esetén lenne kivitelezhető.

Reméljük, hogy az első tanfolyam kedvező fogadtatásra talál, mert előzetes megkérdezések erre utalnak. Néhányan már jelezték részvételi szándékukat, még abban az esetben is, ha a képzés részvétdíjas lesz.

2009. március 22., vasárnap

Prológus

Itt beszámolunk a mindennapi munkánkról. Tervekről, ténykedésről, nehézségekről.
Ezt szükségesnek tartjuk az átláthatóság, a figyelemmel kísérés érdekében. Bízunk abban, hogy aki érdeklődik, követni szándékozik munkánkat, bejegyzéseink segítségével megteheti azt.

Törekedni fogunk, hogy rendszeres jegyzeteléssel, akár naprakészen követhetőek legyünk.

Eredményes olvasást!